درک کودک از عدالت

ساخت وبلاگ
درک کودک از عدالت

حس عدالت خواهی در کودکان و واکنش کودکان نسبت به بی عدالتی

حس عدالت خواهی در کودکان و واکنش آنها نسبت به بی عدالتی از مواردی است در تربیت کودکان بسیار موثر است. در زندگی روزمره داشتن عدالت و انصاف در برقراری ارتباط نقش حائز اهمیتی را ایفا می کند.یکی از ارتباطات مهم مطرح در مشاوره روانشناسی ،ارتباط کودک با والدین و همچنین با هم سالان خود می باشد. شاید والدین به این نکته حساس واقف نباشند که کودک حس عدالت خواهی را به خوبی می فهمد و در مقابل بی عدالتی واکنش نشان می دهند، از دید یک مشاور روانشناس دانستن این نکات ظریف می تواند به شما در تربیت کودک و برقراری ارتباط بهینه با وی تاثیر بسزایی داشته باشد.بچه‌های شش ساله عدالت و انصاف را درک می کنند. یک بررسی در روانشناسی نشان می‌دهد که بچه‌های شش ساله ایده‌های پیشرفته‌ای درباره انصاف دارند . مایلند هزینه برای مدالخه در چیزی که آن معتقدند منصفانه نیست بپردازند. اما این بررسی نشان داد که وقتی بچه‌های خردسال به رفتاری غیرمنصفانه واکنش نشان می‌دهند طرف عضوی از گروه را می‌گرفتند که در گروه اجتماعی خودشان بود. با وجود این، بچه‌های دوساله با احتمال بیشتری برای توقف هر رفتار خودخواهانه‌ای مداخله می‌کردند، خواه قربانی عضوی از گروه اجتماعی خودشان بود یا نه ! مردم حس عدالت خواهی وواکنش در مقابل بی عدالتی را به طور گسترده در بزرگسالی می‌بینند اما نخستین بار دانشمندان توانستنند آن را در بچه‌ها تحقیق کنند. این ایده که بچه‌ها مراقب، مواظب و دلسوز نابرابری بین کسانی که جایی نیستند، تا خودشان تا حدی تعجب برانگیز است. آنها مراقب و مواظب و دلسوز عدالت یا انصافند و مایلند دربرابر اعمال خودخواهانه مداخله کنند و حتی مایلند هزینه این مداخله را بدهند.

حس عدالت خواهی در کودکان


پژوهشگران روانشناسی برای بررسی حس عدالت خواهی در کودکان و بررسی اینکه واکنش کودکان نسبت به بی عدالتیچگونه است، 64 کودک (32نفر شش ساله و 32نفر هشت ساله) را انتخاب کردند. سپس با جایگزینی تصادفی در تیمی براساس رنگ آبی و زرد قرار دادند. سپس چند فعالیت برای تقویت عضویتشان در گروه به آنها دادند. برای مثال، اعضای گروه آبی کلاه‌های مهمانی آبی داشتند و از آنها خواسته شد تصویری بکشند که فقط از رنگ آبی استفاده می‌شد.
وقتی پژوهشگران مطمئن شدند بچه‌ها گروه خودشان را ترجیح می‌دهند، از آنها خواستند به‌عنوان قاضی بی‌طرف تعیین کنند که آیا روشی که بچه‌های دیگر کیکی را به شش قسمت تقسیم کرده بودند منصفانه است یا نه ؟ بچه‌ها کیسه‌های کاغذی با صورت و کلاهی دریافت کردند که نشان می‌داد رنگ تیم بچه‌ها دریافت کننده روی آن از کدام تیم بودند. «قاضی‌ها» گفته بودند که اگر شش آبنبات منصفانه تقسیم شده است، بچه‌های دیگر آب‌نبات دریافت خواهند کرد. اما اگر آنها نبودند، بچه‌های مرود مطالعه باید یکی از تکه‌های آبنبات خودشان را قربانی می‌کردند و آبنبات متعلق به دو بازیگر دیگر را به زمین می‌انداختند. پژوهشگران دریافتند که بچه‌ها هر دو گروه سنی تمایل به مداخله دربرابر رفتار که آنها غیرمنصفانه تشخیص می‌دادند مداخله می‌کردند،اما به‌خاطر حساسیت بیشتر به عمل خودخواهی همچنانکه بزرگتر می‌شدند سو گیری این مداخله نیز تغییر می کرد.
افزون‌برا%9نید.
برای دریافت مشاوره روانشناسی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی هنر زندگی سر بزنید

منبع: درک کودک از عدالت

روانشناسی...
ما را در سایت روانشناسی دنبال می کنید

برچسب : درک ,کودک ,عدالت,درک کودک,درک کودک از عدالت, نویسنده : پوریا honareh-zendegi بازدید : 149 تاريخ : دوشنبه 14 اسفند 1396 ساعت: 18:14