تفاوت مشاوره و روان درمانی و آزمون های روانی

ساخت وبلاگ
تفاوت مشاوره و روان درمانی و آزمون های روانی

راهنمایی

در این روش معمولا مراجعه کننده سوالاتی دارد که روانشناس به آنها پاسخ میدهد و در موارد لازم توصیه هایی میکند که از سوی مراجعه کننده پذیرفته میشود لذا برای حل مشکلات اساسی و پیچیده روانشناختی شیوه مناسبی نمیباشد .

مشاوره

فرایندی فعال و پویاست که درآن مشاور روانشناس در تجربیات مراجعه کننده خود شریک شده و به او کمک میکند تا با بازبینی مسائل خود تصمیمات موثر و کارآمد را انتخاب نماید نه اینکه روانشناس  آنها را نصیحت کند  و بگوید که چه بکنند ویا چه نکنند.

سوال  مشاوره چیست؟

مشاوره یک حرفه یاورانه است که از علوم مختلف بخصوص علوم انسانی مانند روان شناسی علوم تربیتی جامعه شناسی اقتصاد فلسفه روان پزشکی نورولوژی. حتی تاریخ استفاده می کند تا به مردم کمک کند در زندگی پیچیده صنعتی امروز به راحتی به حیات خود ادامه دهند. نقطه تمرکز مشاوره کمک به مردم برای تصمیم گیری است.
 

زندگی سراسر تصمیم گیری است خوشبختی یا پیچیدگی یک انسان عمدتا به تصمیم های ریز و درشت او مربوط می شود. برخی تصمیم گیری ها نقش اساس در زندگی این هستند . هر لحظه زندگی ما نتیجه تصمیم های گذشته ما است.
 

بنابر این مشاوره در تصمیم گیری های اساسی موجب نجات و عدم تصمیم گیری درست موجب تباهی است. عمده تباهی های ما ناشی از تصمیم های غلط در زندگی است. مشاوره استفاده از تمام دانش علوم انسانی برای کمک به مردم برای اتخاذ تصمیم موثر در زندگی است.زیرا هر آن و لحظه زندگی تصمیم گیری است.
 

روان درمانی

عمیق ترین نوع مداخلات روانشناختی میباشد که در زمینه اختلالات و بیماریهای روانی بکار گرفته میشود. رواندرمانی فعالیتی هدفمند ، تخصصی و بسیار ظریف است که نیازمند آموزش ، هنر درمان ، مهارت و تسلط خاص می باشد . مداخلات روانشناختی و اثر بخشی آنها در یک جلسه امکان پذیر نبوده و نیازمند سلسله جلسات مستمر میباشد حتی در بسیاری از موارد جلسات پیگیری بعد از اتمام دوره نیز لازم و ضروری است لذا این نگرش که طی یک یا دو جلسه دستورات درمانی ارائه شده ودرمان ختم می یابد ، مسلما دیدگاهی غیر علمی و غیر روانشناختی می باشد.
 

در همه این فعالیت ها امکان استفاده از آزمون های روانشناسی یا تستهای روانشناسی از سوی متخصصان وجود دارد. حال ببینیم آزمون روانی چیست؟

آزمون روانی psychological test ابزار اندازه گیری عینی معیار شده ای است که برای ارزیابی یک خصوصیت یا مجموعه ای از خصوصیات مانند هوش، شخصیت، خلاقیت، استعداد یا علایق به کار می رود.
 

یکی از نمونه های ابزار اندازه گیری که به منظور ارزیابی استعدا ها طراحی شد مجموعه ای از آزمونهای مرتبط به هم است که به آزمونهای تشخیص استعداد موسوم است.این آزمونها در مقوله هایی مانند استدلالCت، اهداف و تکنیک های ابزار مورد استفاده به تامین کردن حقوق مراجع جهت اجرا یا خودداری داوطلبانه و آگاهانه او در هر مرحله از ارزیابی یا درمان ، کمک می کند. مشخص شود که مراجع فهمیده است که تست گرفتن، با فقط بیان اطلاعات به صورت شفاهی یا کتبی متفاوت است.
 

برخی مراجعان ممکن است مضطرب یا حواس پرت شوند یا مشتاقانه تلاش کنند متخصص را خوشحال و راضی کنند. برخی مراجعان با ترم ها و مفاهیم تکنیکی که متخصص استفاده می کند ناآشنا هستند. اغلب این فقدان ارتباطات با اشتیاق متخصص در پیش رفتن در تست و ترس مراجع از نادان دیده شدن ترکیب می شود. این وظیفه متخصص است که تلاش لازم را برای ارائه ی توضیحی قابل فهم و کامل انجام دهد. مراجعی که به اندازه ی کافی آگاه شده است می داند که چه کسی ممکن است نتایج را بفهمد.
 

عملکرد درمانگران در درون یک چارچوب کاری پیچیده از استانداردهای قانونی و اخلاقی، گاهی مستلزم آشکارسازی اجباری اطلاعات تست می شود. کدهای اخلاقی APA تعاریفی را از "داده های تست" و راهنمایی درباره آشکار سازی آن ها بیان می کند: اصطلاح test data شامل نمره های خام و ارزیابی شده، واکنش های مراجع به سوالات تست یا محرک ها و نت های روان شناس و رفتارها و اظهارات مراجع در حین پاسخگویی به تست می شود. ممکن است روان شناس برای حفاظت از مراجع یا دیگران از آسیب های قابل توجه یا سوء استفاده ها، از ارائه داده های تست خودداری کند. شرایط آشکارسازی داده های تست، توسط قانون تنظیم شده است. در برخی مواقع هم، بدون آشکار ساختن نتایج به مراجع، روان شناسان داده های تست را فقط به سفارش دادگاه یا قانون تامین می کنند.
 

 نتایج تستها معمولا درست است و از آن در کنار آزمون های استاندارد عینی می توان استفاده کرد. البته به شرطی که فردی ماهر در این زمینه آنها را تفسیر و تعبیر کند. دقت کنید هر فردی نمی تواند و صلاحیت تفسیر نتایج را ندارد.

 برای مشاوره روانشناسی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی تماس بگیرید

منبع: تفاوت مشاوره و روان درمانی و آزمون های روانی

روانشناسی...
ما را در سایت روانشناسی دنبال می کنید

برچسب : تفاوت ,مشاوره , روان درمانی ,آزمون های روانی, نویسنده : پوریا honareh-zendegi بازدید : 157 تاريخ : چهارشنبه 16 اسفند 1396 ساعت: 15:04