رفتار صحیح با بیمار مبتلا به ام اس

ساخت وبلاگ

 

رفتار صحیح با بیماران مبتلا به ام اس

در مورد بیماران مبتلا به ام اس چندین نکته را باید در نظر گرفت که در ادامه توضیح داده شده اند:

فراهم سازی محیطی آرام

افراد مبتلا به این بیماری نیازمند زندگی کردن در شرایط کم تنش هستند، این امر بدین معنا نیست که ما باید شرایط بدون استرس را برای آن ها فراهم کنیم، امکان این کار نزدیک به صفر است. زیرا کوچک ترین کارها نیز می تواند استرس زا باشد. اما ما می توانیم با مجموعه ای از اقدامات فشار بیش از حد را از روی دوش افراد مبتلا به این بیماری برداریم. برای مثال مشاغلی که به خودی خود استرس زا هستند، برای این بیماران مناسب نیست و می تواند درصورت عدم تحمل تعارض توسط بیمار باعث افزایش سرعت بیماری آن ها شود. برای حل تعارضات در خانواده می توانید از مشاوره خانواده بهره مند شوید.
 

آموزش مهارت های کنترل استرس

از آن جا که نمی توانیم استرس را در زندگی کم کنیم می توانیم با بالا بردن ظرفیت تحمل بیماران مبتلا به ام اس آن ها را برای حوادث زندگی آماده سازیم. آن ها همانند افراد سالم نیازمند تجربیات زندگی روزمره هستند. ایزوله کردن و نگه داری آن ها در یک گوشه برای محافظت خود می تواند موجب بدتر شدن بیماری آن ها شود. مهم است با بیماران درباره آینده بیماری آن ها صحبت شود و آن ها باید بدانند که مهارت کنترل استرس برای آن ها از دیگران مهم تر است. همچنین روش های آرمیدگی می تواند برای کاهش اضطراب این افراد مفید باشد.
 

توجه به شرایط زندگی بیمار

بیماران مبتلا به ام اس از نظر سلامتی نیز آسیب پذیرتر از دیگران هستند، در نتیجه اطرافیان این بیماران باید نسبت به سلامتی جسمانی آن ها و وضعیت بهداشتی این بیماران حساسیت بالاتری را نشان دهند. اگر در شهرهای آلوده زندگی می کنند، در صورت امکان در روزهایی که وضعیت هوا نابسامان است یا از خانه خارج نشوند و یا حتما از ماسک استفاده کنند. همچنین باید عادات غذایی صحیح داشته و در انتخاب نوع غذا دقت کنند.
 

مراقبت از درمان بیمار متبلا به ام اس

با توجه به این که این بیماری درمان یک مرحله ای ندارد و حتی با رعایت تمام نکات بهداشت روانی و جسمی باز هم احتمال عود کردن آن وجود دارد، اطرافیان بیمار باید توجه داشته باشند که طولانی بودن و نامشخص بودن بیماری موجب نوعی بی تفاوتی و خستگی بیمار می شود. این امر بدان معناست که بیمار در ابتدای تشخیص بیماری به شدت نسبت به بیماری خود هشیار است و توجه زیادی به بیماری و سلامتی خود دارد اما رفته رفته فرسوده می شود و نسبت به بیماری خود بی تفاوت می شود. ممکن است بیمار از مصرف داروهایش سرباز زده و میل به انجام فعالیت ها و رفتارهایی را داشته باشد که برایش مفید نیستند. این مرحله شاید مهم ترین و چالش برانگیز ترین مرحله بیماری است. مهم ترین نقش اطرافیان در این مرحله حمایت از بیمار است. افسردگی در این بیماران قابل پیش بینی است، که ممکن است نیازمند مداخله ی یک متخصص باشد.
 

خودداری از ترحم بی جا 

اگر بیمار ما به مرحله ای رسید که از خودش تمایلی برای ادامه درمان نشان نمی داد تکلیف چیست؟
معمولا مجموعه ای از عوامل وجود دارند که باعث می شود تا بیمار میل و رغبت خود را به ادامه درمان از دست بدهد.گاهی دیده می شود خانواده های بیماران مبتلا به بیماری های مزمن بیش از حد به بیمار فشار می آورند و سعی در  کنترل همیشگی بیماران دارند. به خاطر داشته باشیم که کنترل بیمار به معنی ایجاد فشار و زندانی کردن بیمار در زندان ترسناک محبت اجباری ما است، که این خود می تواند باعث آزار روحی و ناامیدی در بیمار شود. مهم است بیمار بتواند آگاهانه تصمیم بگیرد و احساس کند زندگی جریان عادی خودش را طی می کند.
از دیگر جریاناتی که پیش می آید، افراد خانواده نقش حمایتی خود را بیش از حد اعمال می کنند و مانند مادر سعی می کنند تا امکانات غیر ضروری را به هر شکل برای بیماران فراهم کنند. این امر باعث بروز دو مشکل می شود، یک این که فرد از نقش بیمار بودن خود احساس گناه کرده و به صورت آشکار یا ناآشکار دست به اعمال خود تخریب گرایانه بزند و سپس می تواند باعث خشم بیمار شده و با اطرافیان رابطه پرخاشگرانه داشته باشد. توجه کنیم که ما نمی توانیم همیشه بیمار را کنترل کنیم و همه چیز را برای او فراهم کنیم، و حتی اگر توان این کار موجود باشد این امر غیرضروری و مضر خواهد بود. بیماری های مزمن نیازمند حمایت و توجه هستند و کافی است در کنار بیمار باشیم و به اندازه به او توجه کنیم و اجازه ندهیم بیمار احساس ناتوانی از جانب اطرافیان داشته باشد.
 

مراقبت از روان بیماران مبتلا به ام اس

در نهایت یکی دیگر از اقدامات موثر در این زمینه کمک گرفتن از روانشناسان سلامت است. روانشناسان سلامت نیروهایی در حوزه سلامت روان هستند که دانش لازم را برای کنارآمدن و زندگی بهتر با بیماری ها به خصوص بیماری های مزمن دارا هستند. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه رفتار صحیح با بیماران مبتلا به ام اس می توانید با مشاوران مرکز مشاوره ورانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228  تماس بگیرید. 

 

 

خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی

  مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی،مشاوره اختلالات جنسی، مشاوره خود ارضایی در مردان، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زناشویی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران بارداری، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره یادگیری کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره بازی کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره تربیت کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره نوجوان، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره افسردگی، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره جوان، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره خانواده تلفنی، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره طلاق، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره خیانت، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره کنترل استرس و مشاوره کاهش اضطراب و .... ارائه می دهد. تبادل نظر هنر زندگی را حتما ببینید.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

منبع:رفتار صحیح با بیمار مبتلا به ام اس

روانشناسی...
ما را در سایت روانشناسی دنبال می کنید

برچسب : رفتار صحیح با بیمار مبتلا به ام اس,بیمار مبتلا به ام اس, نویسنده : پوریا honareh-zendegi بازدید : 122 تاريخ : سه شنبه 23 مرداد 1397 ساعت: 21:03