ترس از طرد شدن | ترس از طرد شدگی

ساخت وبلاگ

 

حقیقت ترس از طرد شدن

وقتی از طرد صحبت می کنیم دقیقا از چه چیزی صحبت می کنیم؟ طرد شدن به معنای محرومیت از عاطفه و توجه افرادی است که برای ما مهم هستند. زمانی که ما ترس از طرد شدن را داریم درواقع طردی اتفاق نیفتاده است، اما ما در حال انتظار کشیدن طرد هستیم. شاید تا به حال برایمان پیش آمده باشد که افرادی را دیده باشیم که دائما شکایت از طرد شدن دارند و احساس می کنند از کودکی نه پدر و مادر و نه اطرافیان، هیچ کدام آن ها را دوست ندارند. دلیل در چه چیزی است؟ با نگاهی سطحی به نظر می رسد یک جای کار می لنگد.

 

دلایل ترس از طرد شدن

چه می شود که ما طرد می شویم؟ چه مقدار از این طرد از طرف دیگران اتفاق می افتد و چه مقدار از آن از طرف ما؟

۱. عده ای از افراد را می بینیم که همیشه ترس از کنار گذاشته شدن را دارند. آن ها همواره در روابط عاطفی خود، شریک عاطفیشان را چک می کنند و دائم نگرانی از این را دارند که مبادا شریکشان آن ها را فراموش کند یا به آن ها خیانت کند.


۲. دسته ای دیگر از افراد در روابطی هستند که در موقعیت طرد شده قرار می گیرند و به آن ادامه می دهند. زنی را تصور کنید که با مردی خیانت کار در رابطه است و با این که می بیند مرد به او خیانت می کند اما باز هم به ارتباط با او ادامه می دهد.

۳. دسته ای دیگر برای طرد نشدن افراد را طرد می کنند، بدین صورت که آن ها زمانی که صمیمی می شوند احساس ترس می کنند. این ترس، ترس از طرد شدن است و باعث می شود که آن ها نتوانند این حالت پریشانی را تحمل کنند و یکباره رابطه ای در ظاهر بی نقص را بهم بزنند.

به صورت کلی طرد شدن برای همه ما یکی از بزرگ ترین و ترسناک ترین ترس های روی زمین است. ما می توانیم بد بودن شریک عاطفی خودمان را تحمل کنیم. می توانیم از خیانت های او چشم بپوشیم و می توانیم منتظر شویم تا او ما را دوست داشته باشد اما تحمل طرد و بی تفاوتی برای ما دردناک تر است. تجربه طرد معمولا برای تمام افراد با مراقب یا مادر اتفاق می افتد. خود را به جای کودکی بی دفع گذاشته که درصورتی که مادر به او بی توجه باشد در کوتاه ترین زمان می میرد. ما نیاز به توجه مادر داریم. این توجه بنیان چیزی را در ما شکل می دهد که ما آن را دلبستگی می نامیم. این دلبستگی در کودکان می تواند نوع ارتباطات آن ها را در آینده ترسیم کند. به این معنا که چه مقدار می توانیم اعتماد کنیم مادر ما بعد از رفتن بازخواهد گشت. برای اطلاع از مراحل دلبستگی کلیک کنید.
افرادی که به هرشکلی ترس از طرد را به صورت فراگیر در زندگی حس می  کنند با مسأله دلبستگی درگیر هستند. این درگیری به صورت یک الگو در سرتاسر زندگی فرد ظهور می کند و باعث می شود که زندگی و روابط افراد سطح مطلوبی نداشته باشد و همواره درگیر ارتباطات بد شوند. در واقع این الگو با یک پیش فرض شروع می شود؛ من خواستنی نیستم. افرادی که این الگو را دارند با محبت بیش از حدشان دیگران را خفه می کنند و دائم در تلاش هستند که به اطرافیانشان ثابت کنند تا خواستنی هستند. این مسأله تا جایی ادامه پیدا می کند که آن ها به قدری خود را خوار و کوچک می کنند تا بهترین روابط را هم به جهنم تبدیل می کنند، طرحواره ی  الگوی طرد می گوید: تو هم مرا طرد کردی، دیدی که من خواستنی نیستم!

 

بیماری های روانی همراه ترس از طرد شدن

افرادی که از طرد شدن می ترسند دائما مضطرب هستند. اضطراب آن ها با هرچیزی زیادتر می شود. آن ها سعی می کنند با تایید گرفتن از بیرون، خودشان را آرام سازند اما هیچ توجیه و تائیدی از بیرون نمی تواند ناآرامی و ناامیدی درون آن ها را ساکت کند. در نتیجه اضطراب آن ها تمامی ندارد و بیشتر می شود. آن ها درگیر بیماری هایی شبیه به وسواس یا اضطراب فراگیر می شوند. بدون دلیل خاصی نگرانند. پس از مدتی سیستم ایمنی آن ها تضعیف می شود و آن ها در سنین جوانی احساس فرسودگی می کنند. این احساس فرسودگی نوید افسردگی دردرون آن هاست و آن ها رفته رفته به همه چیز بی علاقه می شوند. روز به روز احساس ناتوانی می کنند و دیگر تمایلی به انجام هیچ کاری ندارند. روابط آن ها کمتر و بدتر می شود. حال چون این الگوی تخریب گر درون آن ها پیروز شده؛ آن ها را به این فکر سوق می دهد که "تو خواستنی نیستی پس وابسته به دیگران باش".

 

درمان ترس از طرد شدن

این مشکل یکی از مشکلات رایج در رواندرمانی است و روان درمانگران معمولا با تعداد زیادی از این افراد رو به رو می شوند. حل کردن این مشکل برای درمانگران و مراجعان همواره یکی از جذاب ترین کارهاست. اما باید به خاطر داشت که نمی توانیم توقع داشته باشیم این مسأله با یک جلسه حل شود. حل کردن این مشکل برای درمان گر و مراجع شبیه به سفر کردن به گذشته بیمار است. آن ها مجدد با هم بزرگ شده و هر جلسه بر روی مسائل پایه ای بیمار کار می کنند.


برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از طرد شدن می توانید با مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیرید. 

 

 

خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی

  مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی،مشاوره اختلالات جنسی، مشاوره خود ارضایی در مردان، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زناشویی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران بارداری، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره یادگیری کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره بازی کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره تربیت کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره نوجوان، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره افسردگی، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره جوان، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره خانواده تلفنی، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره طلاق، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره خیانت، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره کنترل استرس و مشاوره کاهش اضطراب و .... ارائه می دهد. تبادل نظر هنر زندگی را حتما ببینید.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع:ترس از طرد شدن | ترس از طرد شدگی

روانشناسی...
ما را در سایت روانشناسی دنبال می کنید

برچسب : ترس از طرد شدن,ترس از طرد شدگی, نویسنده : پوریا honareh-zendegi بازدید : 155 تاريخ : چهارشنبه 24 مرداد 1397 ساعت: 14:15