افسردگی ملانکولیک | نشانه ها ، نحوه تشخیص و درمان

ساخت وبلاگ

 

افسردگی ملانکولیک چیست؟

افسردگی یکی از بیماری های روانی است که با احساسات منفی و ناکام کننده در فرد متجلی می شود. افراد افسرده همواره احساس بی لذتی شدید داشته و میل به خودکشی و انزوا در آن ها بیشتر می شود. این بیماری می تواند جنبه های زیادی از زندگی فرد را نابود کرده و یا تحت تاثیر قرار دهد. افراد افسرده در محل کار موقعیت خوبی ندارند، معمولا وضعیت تحصیلی آن ها بهم می ریزد و ارتباطات آن ها رو به بدتر شدن می رود. همچنین می تواند بر خلق و رفتار و کارکردهای فیزیکی فرد مثل خواب یا تغذیه نیز تاثیر بگذارد. مهم ترین ویژگی افراد افسرده لذت نبردن از کارهایی است که درگذشته از آن ها لذت می بردند. به دنبال این بی لذتی معمولا حس ناامیدی به دنیا و میل به خودکشی در آن ها پدیدار می شود. افراد با شخصیت های گوناگون هرکدام طیفی از ویژگی های افسردگی را خواهند داشت. این نشانه ها از فردی به فرد دیگر متفاوت خواهد بود.

 

نشانه های افسردگی ملانکولیک

افراد با افسردگی ملانکولیک می توانند معیارهای زیر را داشته باشند.

۱.افکار شدید ناراحت کننده و غمگینانه برای یک مدت زمان خیلی طولانی.
۲.از دست دادن احساس لذت در فعالیت هایی که در گذشته به آن علاقه مند بودیم.
۳.فقدان انرژی یا احساس خستگی.
۴.احساس اضطراب و تحریک پذیر شدن.
۵.بهم ریختن عادات غذایی (خوردن زیادتر یا کمتر)
۶.بهم ریختن عادات خواب (خواب زیاد یا کم)
۷.تغییرات جسمانی که به دلیل تحریک پذیری یا اضطراب به وجود می آید. برای مثال تکان دادن اندام های بدن در طی دوره بیماری.
۸.مشکل در تمرکز، حافظه و صحبت کردن.
۹.حرف زدن و فکر کردن راجع به مرگ و خودکشی.
۱۰.تلاش برای خودکشی

ده معیار بالا ویژگی های افسردگی اساسی هستند. هفت ویژگی زیر مربوط به مدل مالیخولیایی افسردگی هستند.

۱.بی لذتی شدید در اکثر فعالیت های روزانه

۲.بدبینی و بد گمانی درباره اتفاقات و اخبار (تفسیر تمام چیزهل به شکل ناامید کننده و پوچگرایانه)

۳.احساس شدید ناامیدی و بی ارزشی

۴.اختلالات خواب
۵.کاهش وزن
۶.احساس شدید و نامتناسب گناه و تقصیر به صورت نابجا

۷.نشانه های افسردگی اساسی که در اول صبح بعد از بیدار شدن به صورت بسیار شدیدی قابل مشاهده است.

افسردگی مالیخولیایی بیشتر در کسانی اتفاق می افتد که به صورت متناوب نشانه های افسردگی اساسی را دارند. همچنین افرادی که افسردگی با رگه های سایکوتیک دارند نیز دارای این نشانه ها هستند.

 

تشخیص افسردگی ملانکولیک

همانطور که گفته شد افسردگی ملانکولیک از نظر انجمن روانشناسی آمریکا دیگر یک تشخیص مجزا نیست و به عنوان یکی از زیر مجموعه های افسردگی نشانه گذاری می شود.برای تشخیص افسردگی اساسی با خصایص ملانکولیک روانشناس معمولا سوالاتی از این قبیل را از شما می پرسد:
۱.آیا برای شما صبح از جا بلند شدن سخت است و شروع روز شما را اذیت می کند؟

۲.آیا حال شما به صورت کلی در صبح ها بدتر است؟

۳.خوابتان چگونه است؟

۴.آیا در چرخه خواب شما مشکلی به وجود آمده است؟

۵.یک روز معمولی برای شما چگونه است؟

۶.آیا اخیرا ریتم زندگی روزانه شما تغییر کرده است؟

۷.آیا شما از چیزهایی که زمانی لذت می بردید لذت می برید؟

۸.آیا نسبت به قبل تمرکزتان تغییر کرده است؟

 

درمان افسردگی ملانکولیک

درمان افسردگی به دو طریق شروع می شود. دارو درمانی و روان درمانی. از داروهای مشخص برای درمان افسردگی می توان مهار کننده های بازجذب سروتونین را مثال زد. این داروها شامل فلوکستین و سیتالوپرام و پاروکستین است. البته ممکن است اکثر افراد مبتلا به افسردگی ملانکولیک به داروهای سه حلقه ای ضدافسردگی پاسخ بهتری می دهند.

علاوه بر داروهای ضد افسردگی، روان درمانی نیز راهی رایج برای از بین بردن بیماری است. ترکیب دارودرمانی و روان درمانی معمولا سریع ترین و موثر ترین راه برای از بین بردن بیماری است. روان درمانی شامل ارتباط منظم با یک روان درمانگر است که نشانه های مرتبط با موضوع مورد صحبت قرار می گیرد. روان درمانگر بر موضوعات که در ذیل آمده اند کار می کند:

۱.مطابقت رفتار با بحران و یا موقعیت استرس زا
۲.جایگزین کردن اعتقادات و رفتارهای کارآمد و واقعی به جای افکار و رفتار ناکارآمد
۳.بهبود مهارت های ارتباطی
۴.رو به رو شدن با چالش ها و اتخاذ رویکرد حل مسأله
۵.افزایش عزت نفس
۶.بازیابی احساس رضایت و کنترل زندگی

روان درمانی گروهی می تواند به شما درباره نحوه اتقال احساسات و صحبت کردنتان کمک کند. همچنین می تواند به افراد کمک کند تا نحوه درک کردن افراد دیگر را نیز دریابند و کمتر نگران دید دیگران باشند.
 

برای دریافت مشاوره در زمینه تشخیص و درمان افسردگی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره رواشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیرید. 

 

 

خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی

  مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی،مشاوره اختلالات جنسی، مشاوره خود ارضایی در مردان، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زناشویی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران بارداری، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره یادگیری کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره بازی کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره تربیت کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره نوجوان، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره افسردگی، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره جوان، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره خانواده تلفنی، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره طلاق، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره خیانت، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره کنترل استرس و مشاوره کاهش اضطراب و .... ارائه می دهد. تبادل نظر هنر زندگی را حتما ببینید.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع:افسردگی ملانکولیک | نشانه ها ، نحوه تشخیص و درمان

روانشناسی...
ما را در سایت روانشناسی دنبال می کنید

برچسب : افسردگی مالیخولیا,مالیخولیا,افسردگی ملانکولیک,نشانه های مالیخولیا,نشانه های افسردگی مالیخولیایی,نشانه های افسردگی ملانکولیک,تشخیص افسردگی مالیخولیا,تشخیص مالیخولیا,تشخیص افسردگی ملانکولیک,درمان مالیخولیا,درمان افسردگی مالیخولیا,درمان افسردگی مالنکولیک, نویسنده : پوریا honareh-zendegi بازدید : 141 تاريخ : شنبه 27 مرداد 1397 ساعت: 14:44